Tápióbicske

Honvéd gyerekcsapat toborzó!

„Kossuth Lajos azt üzente…”

Kedves tápióbicskei Szülők és Gyerekek!

Bizonyára mindannyian tudjátok, hogy egy híres történelmi múlttal rendelkező falunak a lakói vagytok, melyre minden tápióbicskei gyermek és felnőtt büszkén gondolhat!

1849. április 4-én a községünk határában zajlott a szabadságharc tavaszi hadjáratának egy győztes csatája, melyben honvédeink hősiesen helyt álltak.

Ahogyan annak idején Kossuth Lajos és társai, most mi is hívunk Benneteket hagyományaink ápolására, falunk és nemzetünk történelmi múltjának megismerésére.

Nagy örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy egy fantasztikus szakkört indítunk számotokra október hónaptól kezdődően a Fehér István Művelődési Házban; ahová nem csupán a helyi iskolába járó, hanem a falu összes olyan gyermekét várjuk, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy egy olyan csapat tagja legyen, mely a történelmi hagyományőrzést tűzte ki céljául.

Az összejövetelek eleinte kéthetente lennének, melyek igen változatos, elméleti és gyakorlati tevékenységeket kínálnak majd az érdeklődőknek.

Történész professzorok rendkívül érdekes és szórakoztató előadásában ismerkedhettek meg községünk múltjával, a tápióbicskei csata bővebb történetével, valamint szabadságharcainkkal, forradalmainkkal és egész egyetemes történelmünkkel.

Természetesen a megszerzett ismereteket aztán gyakorlatban is hasznosíthatjátok, hiszen korhű egyenruhát kaptok, megtanultok korabeli fegyvert viselni és kezelni, és tüzéreink segítségével az ágyúk használatát is közelebbről megismerhetitek.

Mindezeken túl izgalmas, kalandokban gazdag katonai gyakorlati ismeretek is várnak rátok, ahol garantált lesz a jó hangulat!

Terveink szerint minden nyáron egy egyhetes, külön nektek szervezett ingyenes táborban vehettek majd részt, mely megkoronázza egész éves munkátokat!

Ennek a szakkörnek az indításával pedig az a régi vágyunk válna valóra, hogy legyen a községnek egy honvéd gyermekcsapata, melynek tagjai a rengeteg tudás és élmény mellett kiemelt figyelmet kapnak ünnepélyeinken, rendezvényeinken.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, szeretettel várunk barátaiddal, szüleiddel együtt egy ismerkedő, kötetlen beszélgetésre október 1-jén 16.30 órai kezdettel a Fehér István Művelődési Házba!

További információkért forduljatok bizalommal Herczegh Róbert polgármesterhez!

Megszakítás