Tápióbicske

Látnivalók és kikapcsolódás

Gyurgyalag kolónia

A természetvédelmi területen gyurgyalag madár kolónia él.

Agyagásó (Agyigácsó)

Ott, ahol a Tápióbicskéről Pándra vezető műút felkapaszkodik az első dombra, egy értékes, védett növény- és állatfajokban gazdag löszoldal helyezkedik el, amit a helyiek “agyigácsónak” vagy sajgónak neveznek. Legszebb arcát május végén mutatja, amikor a termést érlelő csinos árvalányhajak hullámzó tengeréből százféle színes virág – imolák, peremizsek, szegfüvek – emelkednek ki.

Motocross

Motocross

A tápóbicskei motokrossznak már nagy történelme van. Méltán híressé vált ez a látványos és nagy állóképességet igénylő technikai sport. A gyakori versenyek sok látogató vonzanak minden évben. Motorozni nem tudóknak is igazi látványosság, ahogyan a minden korosztályból érkező motorosok, olykor elképzelhetetlen magasságokba is felugratnak. Mindenképpen megéri eljönni egy versenyre!

2764 Tápióbicske, Sági út
Április 4 motoros klub

Harangozó horgásztó

Harangozó tó

Az Április 4 Horgászegyesület kezelésében lévő aprócska, alig 1,7 ha területű tavacska, mely halban annál gazdagabb. Valóban szép, rendben tartott környezetben, ahol nem csak egymás mellett horgászó emberek, hanem szinte barátok várják a nagy kapást.

Április 4 Horgászegyesület Tápióbicske
Szabó Sándor elnök +36 20 612-09-45
Kirilla Tibor halőr +36 30 250-40-95
http://haldorado.hu

Tápióbicskei sportpálya

Tápióbicske SK

A Tápióbicske SK természetes füves pályáján, ideális a labdarúgás gyakorlásához.

2764 Tápióbicske, Sportpálya

Paintball

Pályánk Tápióbicske határában egy erdő közepén fekszik. A terepjellegû pályát a fák, a dombok és völgyek mellett mesterséges fedezékek is tarkítják. Vendégeinket a pálya mellett elterülõ réten lévõ kis házban várjuk, ahol kényelmesen átöltözhetnek, illetve a játékok szüneteiben pihenhetnek. Játékosainknak egész napos időtöltést kínálunk, mivel lehetõség van fõzésre, bográcsozásra is.

2764 Tápióbicske, Járai-pince
Telefonszám: +36 20 410 3471

Vadász csárda

Magyaros étterem, kert helységgel, játszótérrel, kerti-tóval, gyönyörű környezet, jó parkolási lehetőség.

2764 Tápióbicske, Rákóczi út 65.
Telefonszám: +36 29 421 574

Pille Pékség Fagyizó és Cukrászat

Pille cukrászat

Minden finomság, amit az ember el tud képzelni. Ropogós kenyér és sajtos rúd. Vanília és fahéj illat száll a levegőben!

2764 Tápióbicske, Rákóczi út 87.
Telefonszám: +36 29 421 482

Tápiósi Iskola

Az iskolások számára kiváló ki- rándulóhely az Tápiósi iskola, mely felújítva ad lehetőséget a természetben való időtöltésre.

Törökvölgye Vadásztársaság

A Törökvölgye Vadásztársaság Pest megye dél-keleti csücskében, Budapesttől 65 km-re, gyorsforgalmi utakon kiválóan megközelíthető területen található, a Gödöllői dombság és az Alföld találkozásánál, a Tápió patak által keresztezett részen. Társaságunk ezelőtt 13 évvel jött létre két nagy vadásztársaság szétválásából. Nagyobb részt mezőgazdasági művelésű földeken, kisebb részben erdősült területeken gazdálkodunk.
Jelenleg 5400 ha-on vadászunk, apróvadas-vegyes vadas területként. Fő vadfajunk az őz, melyből évente megközelítőleg 100 db kerül terítékre. Nem ritkák a kapitális példányok sem, a 2019/20-as idényben 647 grammos trófeasúlyú őzbakot is sikerült elejteni. A tudatos szelekció, valamint a felelősségteljes és szakértelemmel végzett gazdálkodás eredményeként az átlag őz trófeasúly 350-500 gramm közé esik.
A tavalyi évtől lehetőséget tudunk biztosítani előre foglalás esetén, hogy hangulatos, fogattal történő barkácsoláson vegyen részt vendégünk.
A korábban ritkaság számba menő, mára azonban egyre nagyobb számban jelen lévő vadunk a dámszarvas. Az elejtett bikák átlag trófeasúlya 2-4 kg közötti.
A vaddisznó állományunk nem jelentős, így kevesebb a mezőgazdasági kártételük is, de akadnak szép méretekkel rendelkező kanok is a terítéken.
Társas vadászataink jó hangulatúak, bár sokszor igen nehéz terepen történik a hajtás, emiatt (is) jól esik utána a közösen elfogyasztott ebéd, melyre minden vendégünk meghívást kap.
Szállás lehetőségünk a vadászházunk, ahol 4 fő részére tudunk biztosítani éjszakai pihenést, saját konyhával és zuhanyzóval, önellátó rendszerben. Aki azonban nagyobb kényelemre és tartalmas pihenésre, finom, házias ízekre vágyik, biztosítani tudjuk a partnerünk által kínált étkezési és szálláslehetőséget.

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

Tápióbicske természeti szépségben, növénytani, kultúrtörténeti értékekben bővelkedik. A külterület egy része országos jelentőségű természetvédelmi terület. A Tápió–Hajta vidéken, szinte észrevehetetlenül olvadnak egymásba a különböző élőhelyek: hamisítatlan határvidék. Ezen a kevéssé ismert tájon, szinte a főváros határában találkozik az alföldi puszták szikes világa, a mocsaras-lápos társulások, az Északi Középhegység tölgyesei, bükkösei, és a kiskunsági homok-buckák.
A patakok, kisebb-nagyobb vízfolyások által sűrűn átszőtt táj központi tengelyét a Tápiószecső és Tápiószentmárton közötti (de részben egészen Újszászig folytatódó) mély fekvésű medencéje alkotja. A
terület két fő vízfolyása, a Felső- és az Alsó-Tápió élteti a vidék lápjait, mocsaras rétjeit, nedves kaszálóit. Az idilli gyékényes, sásos, nádas társulásokat rekettyefüzes foltok tarkítják, nősziromfajok díszítik: nedves rétek, sztyepprétek, rajtuk pókbangó és őszi kikerics virít. A legszebb terület a Nagyrét, amelyen tavasztól őszig buglyos szegfű, őszi kikerics, tavaszi hérics és többféle kosbor virágzik. A vizes, mocsaras részek madárvilága is gazdag: bíbic, piroslábú cankó, és különböző parti madarak táplálkoznak a területen.
A területen nagyobb nyílt vízfelület is található: a Tápiószecsőtől délkeletre húzódó halastólánc összesen vagy száz hektár felületű halastavain nagy kócsagok, szürke gémek, tőkés és cigány récék, nádi énekesek költenek, és a területen megtelepedett a vidra is.
Tápiószentmárton és Tápióbicske határában azonban már a déli homokos, száraz, meleg világ kez- dődik, kis erdőfoltokkal pettyezett löszös, buckás vidék, jellegzetes homoki társulásokkal, kisebb homokbuckákkal, homoki árvalányhajjal, kései szegfűvel, báránypirosítóval, homoki vértővel.
Ott, ahol a Tápióbicskéről Pándra vezető műút felkapaszkodik az első dombra, egy értékes, védett növény és állatfajokban gazdag löszoldal helyezkedik el, amit a helyiek Sajgónak neveznek. Legszebb arcát május végén mutatja, amikor a termést érlelő csinos árvalányhajak hullámzó tengeréből százféle színes virág – imolák, peremizsek, szegfüvek – emelkednek ki. A változatos növényvilághoz gazdag rovarvilág tartozik. Külön említést érdemel az eddig jórészt csak a dunántúli rétekről ismert fogasfarkú szöcske itteni előkerülése. Aki veszi a fáradságot és felkaptat a Sajgó tetejére, annak gyönyörű kilátásban lehet része: lábai előtt hever az egészen Tápióság alá benyúló Nagyrét lapálya. A Sajgó kezelését a Tápió Közalapítvány végzi, így hosszú távú fennmaradása biztosnak tűnik.
A temető melletti ún. Agyigácsó- gödör meredek löszfalában nagyon gazdag gyurgyalag-telep található.