Tápióbicske

Rendszeres programok

Április 4.

A község legnagyobb szabású programja az 1849. évi tavaszi hadjárat egyik győztes csatájának emlékére megrendezett hagyományőrző ünnepségsorozat. Az egész napot átölelő, különböző helyszíneken történő megemlékezések méltó zárása a csata újrajátszása a Tápió partján esetenként több száz hagyományőrzővel és több ezer nézővel. A programsorozat kiemelkedő pontjai a hagyományos buktaosztás, a gyermekek csatája, valamint az Élő Történelemóra a Tápió Partján.

Bővebben a tápióbicskei csatáról.

Falunap

A nyári időszakban a könnyedebb kikapcsolódást igénylők számára megrendezett eseményen sokszínű kulturális és szórakoztatási kínálattal, vurstlival, sztárfellépőkkel várjuk a község lakosságát, s természetesen az idelátogató vendégeket is.

Augusztus 20-ai szabadtéri szentmise

Államalapító Szent István királyunk napján díszes, méltó megemlékezéssel tisztelgünk a nagy uralkodó előtt a Szent-István parkban megtartott szentmisével, ahol megáldják az új kenyeret is.

Borverseny

A hagyománnyá vált, versennyel egybekötött mulatozás során a környék legjobb borkészítői mérik össze tudásukat, és osztják meg egymással tapasztalataikat.

Tápióbicskei Ádventi kalendárium

A karácsonyt váró időszakban színes, minél több igényt kielégítő kulturális programsorozattal várunk minden érdeklődőt.

Szabadidő

Kikapcsolódás különböző formáira is van lehetőség a községben. Látnivalók és kikapcsolódás.

Megszakítás